Lingonsyltade päron med chokladkräm

Serverar: 6 portioner

Snabb, vacker och god dessert.

Ingredienser

  • 4 päron
  • Lag
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5 nejlikor
  • 2 dl lingon
  • Chokladkräm
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • Till servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skala päronen och skär dem i skivor. Blanda alla ingredienser till lagen utom lingonen i en stekpanna med hög kant och koka upp. Lägg ner lingon och päronskivor och låt sjuda i 3–4 minuter. Rör försiktigt då och då.
    2. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör tills den smälter.
    3. Servera lingonpäronen på en spegel av chokladkräm och en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben