Lingonpäron med vaniljgrädde

Serverar: 4 portioner

Vita, vackert rundade päron mot en spegel av röd lingonsås och ett lätt moln av vaniljgrädde. Färger som harmoniserar och smaker i samklang - en utsökt dessert.

Ingredienser

  • 3 dl lingonsylt
  • 1 dl vatten
  • 1 bit kanelstång
  • 3 kryddnejlikor
  • 4 mogna päron med skaft
  • Vaniljgrädde
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ vaniljstång
  • 1 ½ dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Börja med vaniljgrädden. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Slitsa upp vaniljstången och skrapa ur de små svarta kornen. Lägg dem i äggsmeten och rör om.
    2. Vispa grädden tjock och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp allt i en skål och låt den stå kallt i minst 10 timmar.
    3. Koka upp lingensylt, vatten, kanelstång och nejlikor i en kastrull. Kastrullen bör vara lagom stor för de 4 päronen. Koka lingonsåsen i ca 5 minuter.
    4. Skala päronen och skrapa skaften rena. Ställ päronen i kastrullen och koka dem mjuka men absolut inte mosiga.
    5. Servera päronen med sin lingonsås på assietter med vaniljgrädde till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben