Lingonparfait med punschpraliner

Serverar: 10 portioner

Ett jätteenkelt recept som ger ett avancerat intryck.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 25 punschpraliner
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner erårörda lingonen i sockerblandningen och vänd ner gräddsmeten.
    2. Skär punschpralinerna i mindre bitar och blanda ner i smeten. Häll smeten i en form och frys i ca 4 timmar. Seda upp parfaiten i portionsglas och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben