Lingonparfait med kola sås.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 5 timmar 30 minuter

En himmelsk smaksensation!

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1½ dl rårörda lingon
  • Ev 1 msk gin
  • 4 dl vispgrädde
  • kolasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggulor, florsocker,rårörda lingonen och gin. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Häll i smeten i en rundform. Frys parfaiten i 4-5 timmar.
    2. Vispa i hop grädde, socker, mjöl och sirap i en kastrull.
    3. Låt såsen koka kraftigt i 10-15 minuter utan lock tills den tjocknar.
    4. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå i kyl 30 minuter.
    5. Ringla över lite av kolasåsen (servera resten till) och dekorera med hela lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben