Lingonparfait

Serverar: 6 portioner

julkänsla med pepparkaka i

Ingredienser

  • 200 g frysta lingon
  • 1 burk ( 250 g) kvarg
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • 1/2 dl kinuskisås
  • 4 pepparkakor
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Spara några av lingonen för dekorering. Tina lingonen och krossa dem lätt. Rör ner socker, äggula och kinuskisåsen i kvargen. Krossa pepparkakorna, tillsätt dem och lingonen. Vispa grädden, rör försiktigt ner i blandningen.
    2. Parfaiten görs i en form som beklätts med plastfolie. Täck över med folie och låt stå i frysen åtminstone 5 timmar.
    3. Ta ut i rumsvärme en halvtimme för servering och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med hela lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben