Lingonparfait

Serverar: 8 portioner

Allra godast blir lingonparfaiten gjord på rårörda lingon. Ett gyllene tillfälle att använda lingon som du kanske har i frysen. De överblivna äggvitorna går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl lingonsylt
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Färska lingon till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda florsocker, äggulor och vatten och sjud till kräm på svag värme under vispning.
    2. Vänd sen ned sylten.
    3. Vispa grädden hårt och vänd ned i krämen. Slå smeten i form och frys den i ett par timmar.
    4. Garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben