Den mjuka parfaiten får sällskap av en krispig botten som smakar kanel
Ingredienser
10 digestivekex
1 tsk malen kanel
2 msk smör
3 äggulor
4 msk florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl djupfrysta lingon
Garnering
Citronmeliss
Instruktioner
Krossa kexen och blanda med kanel.
Smält smöret och rör ner.
Tryck ut kexblandningen i botten på en form med löstagbar kant.
Vispa äggulorna hårt med florsockret.
Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
Blanda 1 1/2 dl lingon med de vispade äggulorna och vänd ner grädden i äggblandningen.
Häll smeten ovanpå kexbotten i formen.
Frys 5-6 timmar.
Ta ut och tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering.
Strö de resterande lingonen över och dekorera med citronmeliss.