Lingonparfait på krispig botten

Serverar: 12 portioner

Den mjuka parfaiten får sällskap av en krispig botten som smakar kanel

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk smör
  • 3 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl djupfrysta lingon
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda med kanel. Smält smöret och rör ner. Tryck ut kexblandningen i botten på en form med löstagbar kant.
    2. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen. Blanda 1 1/2 dl lingon med de vispade äggulorna och vänd ner grädden i äggblandningen.
    3. Häll smeten ovanpå kexbotten i formen. Frys 5-6 timmar. Ta ut och tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering.
    4. Strö de resterande lingonen över och dekorera med citronmeliss.
    5. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben