Lingonparfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar 15 minuter

Parfaiten behöver stå i frysen i 5 timmar, så det gäller att planera i god tid. Du kan med fördel göra den dagen innan den ska ätas. Glöm inte heller att ta fram parfaiten 15 minuter innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 1/2 dl sötningsmedel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna till vitt skum.Rör ner sötningsmedlet.
    2. Vispa grädden i en annan bunke.Vänd ner äggvispet i grädden.Tillsätt lingonen och dra fram och tillbaka med en gaffel så att smeten blir mer ripplad än blandad. Häll i en plastburk med lock.
    3. Låt parfaiten stå i frysen i 5 timmar.
    4. Ta fram den 15 minuter innan den ska serveras. Skölj bottnen på bunken i kallt vatten och lossa parfaiten ur formen.
    5. Skär i skivor med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben