Parfaiten behöver stå i frysen i 5 timmar, så det gäller att planera i god tid.
Du kan med fördel göra den dagen innan den ska ätas.
Glöm inte heller att ta fram parfaiten 15 minuter innan den ska ätas.
Ingredienser
3 st äggulor
1/2 dl sötningsmedel
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl lingonsylt
Instruktioner
- Vispa äggulorna till vitt skum.Rör ner sötningsmedlet.
- Vispa grädden i en annan bunke.Vänd ner äggvispet i grädden.Tillsätt lingonen och dra fram och tillbaka med en gaffel så att smeten blir mer ripplad än blandad. Häll i en plastburk med lock.
- Låt parfaiten stå i frysen i 5 timmar.
- Ta fram den 15 minuter innan den ska serveras.
Skölj bottnen på bunken i kallt vatten och lossa parfaiten ur formen.
- Skär i skivor med en vass kniv.
Liknande recept
Kommentarer (0)