Lingonparfait med smulig pepparkaksbotten

Serverar: 6 portioner

En underbart god och julig parfait.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • Ca 1 dl frysta lingon
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 15 pepparkakor
  • 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en ½ dl lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll ner smeten. Ställ formen i frysen ca 1 timme.
    2. Mixa pepparkakor och smör. Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 timmar. Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat. Garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben