Lingonskav med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En norrländsk renskavsgryta där lingonen ger stuns och kantarellerna djup.

Ingredienser

  • 1 ½ –2 dl lingon
  • 2 dl kantareller
  • Smör
  • 1 knippa salladslök
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 240 g renskav
  • 1 ½ dl crème fraiche eller valfri grädde
  • 1 ½ tsk japansk soja
  • ½ dl rött portvin (kan uteslutas)
  • ½ tsk timjan
  • ½ knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och lägg i torr stekpanna. Stek tills all vätska kokat bort. Tillsätt en klick smör och strimlad salladslök, fräs i fem minuter.
    2. Salta och peppra.
    3. Bryn halvtinad renskav i smör i en gryta. Tillsätt kantarellerna, crème fraiche (eller grädde), soja, portvin, timjan, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter eller tills kantarellerna känns klara.
    4. Rör ner lingonen och låt dem bli varma. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben