Lins-, zucchini- och jordgubbssallad

Serverar: 4 portioner

En supersallad som har många goda smaker och texturer!

Ingredienser

  • 2 zucchini, ca 500 g
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 3 dl puylinser eller gröna linser, okokta
  • 1 liten rödlök, skalad och väldigt tunt skivad
  • 15 färska jordgubbar, skivade
  • 5 stjälkar rå sparris, tunt hyvlade
  • 100 g babyspenat eller rucolasallad
  • 150 g fårost
  • ½ dl solrosskott
  • ½ dl rostade pumpafrön
  • Citron- och vallmofrödressing
  • 4 msk kallpressad olivolja
  • ½ citron, saften
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 nypa flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj zucchini, skiva i 5 mm tunna skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Häll över en skvätt olivolja, salt och peppar, vänd dem så att de är täckta av oljan och baka i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de har börjat bli aningen brända och knapriga i kanterna.
    3. Koka linserna medan zucchinin är inne i ugnen: Skölj och lägg dem i en kastrull, häll på ca 6 dl vatten och en nypa salt. Koka upp, dra sedan ner värmen och låt småputtra i ca 15-20 minuter tills de har mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd. Ställ åt sidan och låt svalna.
    4. Häll alla ingredienser till dressingen i en skål och vispa kraftigt. Smaka av och se till att den har en balanserad sötma, syrlighet och styrka från senapen.
    5. Placera linserna, zucchiniskivorna, tunt skivad rödlök, jordgubbsskivor, sparrisstrimlor (hyvla gärna med potatisskalare) och spenat i en stor salladsskål, häll över dressingen och rör försiktigt om. Strö över smulad fårost, solrosskott och rostade pumpafrön.
    6. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben