Linssallad med kikärter och avokado

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den salta fetaosten förhöjer den här vegetariska rätten.

Ingredienser

  • 3 dl röda linser
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • 1 tsk curry eller spiskummin
  • 400 g sköljda och avrunna kikärter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 huvud isbergssallad
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon Skär det i bitar. Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk rapsolja tillsammans med kikärterna. Låt allt bli varmt. Krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Skär isbergssalladen i bitar och lägg på ett fat. Lägg på avokadon och tomater. Smula över fetaost. Servera gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben