Linssallad med rostade grönsaker och cashewnötter

Serverar: 2 portioner

Färgsprakande sallad med nyttiga linser. Gott och nyttigt!

Ingredienser

  • Sallad
  • 1½ dl gröna linser
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl blandad sallad, tex ruccola och lollo rosso
  • 0.25 rödlök
  • 15-20 körsbärstomater
  • 1 dl rostade, saltade cashewnötter
  • Yoghurtdressing
  • 50 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rostade grönsaker
  • 1 morot
  • 1 liten palsternacka
  • 0.25 rotselleri
  • 1 röd paprika
  • ½ zucchini
  • 1 rödlök
  • Olivolja
  • Torkad timjan efter smak
  • Chiliflakes efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar efter smak
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • Några droppar worcestershiresås
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och lägg dem gärna i blöt några timmar.
    2. Koka tillsammans med buljongtärningen i rikligt med vatten 20-25 minuter, (lite längre om du inte blötlagt dem innan) tills de känns mjuka. Häll av vattnet och låt svalna.
    3. skala morot, paslternacka och rotselleri. Skär alla grönsaker och rotsaker i stavar och rödlöken i klyftor. Lägg i en långpanna och blanda med olivolja, kryddor och worcestershiresås. Rosta grönsaker i mitten av ugnen i 175 grader 20-25 minuter.
    4. Mixa fetaost, yoghurt och limeskal till yoghurtdressingen i en matberedare eller stavmixer. Smaka av med honung, salt och peppar. Späd med lite vatten och dressingen känns för tjock.
    5. Blanda linser med salllad, skuren rödlök, halverade körsbärstomater och lägg upp i två skålar eller på tallrikar.
    6. Toppa med de ljumma, ugnsrostade grönsakerna, cashewnötterna och yoghurtdressingen. Garnera med basilika och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben