Linssoppa med kokos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott sätt att äta nyttigt. Utan kött och mejeriprodukter.

Ingredienser

  • 2 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st purjolök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1,5 msk färsk ingefära, riven
  • 3-4 msk jordnötsolja till stekning
  • 2 st limeblad
  • 1 tsk fänkål, malen
  • 2 tsk koriander, malen
  • 1 burk kokosmjölk, (400 ml)
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljong, i tärning
  • 1 dl röda linser
  • 2 tsk thailändsk fisksås
  • 2 msk lime, pressad
  • 1 dl färsk koriander, eller thaibasilika
  • Instruktioner

    1 Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skiva rödlöken tunt, strimla purjolöken och hacka vitlöken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. 2 Fräs all lök, morötter, chili och ingefära i olja några minuter utan att det tar färg. 3 Blanda i limeblad, kryddor och späd med kokosmjölk och buljong. Koka upp, lägg i linserna och koka tills de är mjuka, 8–10 minuter. 4 Smaka av med fisksås och lime. Blanda i koriander eller thaibasilika vid servering.

    Liknande recept

    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (1)

    annisnumberone 6 augusti 2010

    roligt att någon som heter vegankristin har fisksås i sin vegetariska rätt ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben