Linssoppa med potatis

Serverar: 4-5 portioner

Godare än i Grekland.

Ingredienser

  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 3 potatisar
  • ½ purjolök/lök
  • 2 lagerblad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Tomater (färska eller konserverade)
  • 1 dl linser
  • Salt, vitpeppar
  • Ev vinäger
  • Instruktioner

    1. * Skala och hacka vitlöken. * Fräs den i oljan i en kastrull. * Skala och fintärna potatisen. * Skiva en ½ purjolök. * Lägg potatis, purjolök och lagerblad i kastrullen. * Häll på grönsaksbuljongen. * Tillsätt 1 dl linser och tomater. * Koka under lock tills linserna är mjuka. * Smaka av med salt, peppar.
    2. * Servera gärna med bacon. Absolut inte nödvändigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mammi82 14 juni 2008

    Hej! Tänkte testa denna soppa men undrar om det ska vara röda/gula eller gröna linser?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben