Lisas Bulgurrullar

Serverar: 3-4 portioner

Pojkvännens nya favorit jätte gott mammas familj är också överförtjusta i de. har inte hittat vad de ska va för sås till än.

Ingredienser

  • 1 ½ dl bulgur
  • 1 dl champinjoner
  • 16 ark vårrulledeg
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • ½ gullök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g riven parmesanost
  • Sesamfrön
  • Pressad citron
  • Kikkomans soja
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur tillsammans med grönsaksbuljong. fin hacka löken o champinjonerna och fräs tills de är gyllenbruna, häll i sesamfrön o pressa i vitlök när de andra känns halvfärdigt.
    2. När de ser fint ut häll över blandningen i en bunke, tillsätt parmesanosten och bulgur när den är färdigkokt, blanda. Smaka av med soja och pressad citron eventuellt peppar och salt.
    3. Rulla in bulgurblandningen i degarken. Använd gärna två ark per rulle för bättre stabilitet. Spreja arken med lite vatten så blir de mer lätt arbetade o håller ihop bättre.
    4. Fräs rullarna i matolja tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg gärna på ett fat med hushållspapper för att ta bort en del av överbliven olja.
    5. Servera med stekt eller grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben