Lisas mammas goda äppelpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Den bästa äppelpajen jag ätit!

Ingredienser

  • 5-6 goda äpplen
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk kanel eller efter behag
  • Smuldegen
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • Instruktioner

    Börja med att skala och dela äpplena, antingen i kuber eller klyftor och lägg dom i en plastpåse. Strö över kanel och socker och blanda runt i påsen. Gör sedan "täcket", smält smöret. Blanda havregryn, socker och vetemjöl i en skål. Häll över det smälta smöret och blanda. Lägg äppelbitarna i en pajform och fördela degen jämt ovanpå. Grädda i mitten på ugnen i ca 20 minuter tills den fått fin färg på 200 grader. Servera med vaniljvisp och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben