Lisbeths glutenfria surdegsbullar

Serverar: 25-27 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Härliga goda glutenfria surdegsbullar.

Ingredienser

  • Steg 1, Krosset
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 dl kokt vatten
  • Blanda ovanstående ingredienserna och låt stå i 12 timmar
  • Steg 2, surdegen
  • 10 g Jäst
  • 1 dl Mjölmix
  • 3/4 dl fingervarmt vatten, blanda ovanstående ingredienser och låt stå i 12 timmar
  • Steg 3, bakdegen
  • 40 g Jäst
  • 2 msk Sirap
  • 12-14 dl Mjölmix
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och slå det över krosset och låt det svalna till jästemperatur. Därefter så tillsätts surdegen. Rör ut jästen med hjälp av lite vatten. Tillsätt där efter jäst, sirap och mjölmixen.
    2. Arbeta degen väl och då helst med maskin. Låt degen jäsa i 35-40 minuter.
    3. Klicka ut bullarna med hjälp av en mjölad sked på en bakplåt. Låt bullarna jäsa ytterligare i 35-40 minuter.
    4. Grädda mitt i ugnen under 10-20 minuter beroende på ugn. Temperatur 225 grader.
    5. Pensla bullarna med vatten när de är färdig gräddade.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    aattaa 17 juli 2012

    ska man låta krosset stå i 12tim eller till jästemperatur?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben