Liselottes jordgubbstårta med biskvibotten

Serverar: 8-10 portioner

Bara goda ingredienser. Kan det bli annat än lyckat?

Ingredienser

  • 1 l vaniljglass
  • 1 l apelsinsorbet
  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 1 påse mandelbiskvier, 150 g
  • 100 g smält smör
  • Dekor
  • 5-10 skivade jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ta fram glass och sorbet ur frysen så att de mjuknar något. Hacka jordgubbarna riktigt fint och blanda dem med socker. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form med löstagbar kant.
    2. Smula biskvierna och blanda smulorna med smält smör, lägg ut dem i formen och tryck till. Bred den mjuka vaniljglassen över bottnen. Fördela jordgubbsmoset däröver och tryck ned det litet i glassen. Bred sorbeten överst. Frys tårtan 2-4 timmar.
    3. Ta fram och lägg upp tårtan och garnera den med jordgubbar. Temperera den minst 30 minuter i kylen inför serveringen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben