Lisses havrerutor med nougat

varning! försvinnande goda

Ingredienser

  • 9 dl havregryn
  • 3 dl socker
  • 3 hg smält margarin
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 4-5 hg nougat
  • Instruktioner

    Smält margarinet och ställ åt sidan. Ta fram en bunke och blanda först alla torra ingredienser. Ta sedan i sirap och häll på det smälta margarinet, blandas väl. Häll sedan upp i en långpanna,mellanstor. Grädda kakan mitt i ugnen 200 graders värme i 10-15 minuter,tills kakan fått fin färg. Smält under tiden nougaten i vattenbad,som sedan breds över kakan när den är klar. Skär i rutor när kakan har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kekke46 9 april 2010

    Hej! Dom är otroligt goda. Dom kommer jag att göra flera gånger enkla att göra det blir en 5 direkt Mvh / Kerstin

    kekke46 9 april 2010

    Hej ska nog trycka på 5an

    flabban 28 april 2014

    Vet inte vad jag gjorde för fel, jag misslyckades totalt. Den blev alldeles för hård.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben