Lite annorlunda Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Istället för vanlig lasagne så brukar jag göra den här varianten med potatis för att slippa undan pastan. Eat clean!

Ingredienser

  • 8 - 10 potatisar
  • 500 g köttfärs
  • 100 g champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Timjan
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär dem i tunna skivor.
    2. Hacka löken och skiva champinjonerna, stek dem mjuka.
    3. Pressa i vitlöksklyftorna.
    4. Lägg i köttfärsen och bryn. Krydda med timjan, svartpeppar, citronpeppar
    5. Tilsätt tomatpurén, häll på vattnet och smula ned buljongtärningen, låt koka ihop.
    6. Varva potatis, köttfärsröra i en smord form, köttfärs i det översta lagret. Häll på mjölk och grädde och toppa med riven ost.
    7. Gratinera i ugnen, 225 grader, cirka 1 timme.
    8. Lägg på folie i början som du tar bort när det är ca 15 minuter kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maggan123 30 juli 2016

    En underbart god rätt som jag har lagt flera gånger, mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben