Liten sandwichbakelse med laxros

Serverar: 4 portioner

Bjud på en riktigt vacker förrätt före middagen! Du kan förbereda bakelserna och bara dekorera dem precis före serveringen. Bakelserna ser också väldigt trevliga ut på en buffé

Ingredienser

  • 4 små skivor rökt lax
  • 12 räkor
  • 8 skivor vitt bröd
  • 50 g philadelphiaost
  • Laxkräm
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g rökt lax
  • 50 g philadelphiaost
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 msk smörgåskaviar
  • 2 tsk finklippt dill
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Till dekoration
  • Hackad persilja
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Laxkrämen: Strimla laxen fint och finhacka ägget. Blanda lax, majonnäs, philadelphiaost, ägghack, kaviar, dill och citronsaft och rör till en jämn kräm.
    2. Bre fyra brödskivor med krämen. Lägg på de andra brödskivorna och tryck till lätt. Skär ut 4 ovala bakelser och bre dem med philadelphiaost ovanpå och på kanterna. Klappa in hackad persilja på kanterna.
    3. Lägg bakelserna på 4 assietter. Vrid laxskivorna till laxrosor och dekorera med den, skalade räkor och gräslök.
    4. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    annikaelise 1 april 2009

    Supergott och enkelt att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben