En spännande blandning med kött och fisk för festliga tillfällen. En av mina favoriträtter och den är bara så underbart god. Testa och njut.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör till stekning
4-6 skivor varmrökt lax
50 g svart kaviar
2 dl torr vit vermouth
1 grönsaksbuljontärning
4 dl crème fraiche
Cayennepeppar
Instruktioner
Dela fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor och krydda med salt och vitpeppar.
Gör laxrosor av laxskivorna (lika många som köttbitarna) och ställ dem på ett ugnssäkert fat. Värm ett par minuter i 250 graders ugnsvärme. Tag ut laxen och sänk värmen till 175 grader.
Lägg smöret i en stekpanna och låt det bli lätt nötbrunt och stek fläskfilébitarna 1½-2 minuter på varje sida. Lägg köttet på en ugnssäker form och lägg folie över. Ställ in i mitten av ugnen.
Koka upp vermouth med smulad buljongtärning i ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och koka under omrörning i ca 5 minuter till. Smaka av med cayennepeppar.
Tag ut köttet från ugnen och häll av eventuell köttsaft. Häll i sås (ska ej täcka köttet helt). Lägg en laxros och 1 tsk svart kaviar på varje köttbit.