Liten skinkstek med grönsaker

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Oj,oj så gott detta blir

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 12 små gula lökar
  • 400 g brysselkål
  • ½ dl finklippt persilja
  • 1-1 ½ krm grovmald svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 600 g färsk skinka
  • ½ tsk salvia
  • ½ tsk oregano
  • 2 dl buljong (tärning)
  • (1 liter kantareller)
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skiva eller klyfta den. Skala löken och ansa brysselkålen. Bred ut potatisskivorna i botten på en genomfuktad lergryta. Strö persilja, lite salt och svartpeppar mellan varven. Gnid in skinkskivan med kryddorna och resten av saltet och lägg den ovanpå potati­sen och grönsakerna runt omkring. Häll på buljongen.
    2. Lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen. Sätt den på 200 grader och låt gry­tan stå i 1 ½ tim. Skär skinkan i skivor och lägg tillbaka dem på grönsakerna. Om det är svamptid så smörstek t ex kantareller och häll över den uppskurna skinkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben