Ljummen avokadosoppa med chilihet lax

Serverar: 4 portioner

Sammetslen grön soppa som serveras med rosa lax som ger lite hetta. Otroligt vacker rätt.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 rödlök
  • 5 mogna avokador
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 kruka koriander
  • Olivolja till stekning
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Gott färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rödlöken i grova klyftor. Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur avokadon. Lägg lök, avokado (spara 1 till servering), limejuice, pressad vitlök och 2 tsk örtsalt i en matberedare eller blender.
    2. Koka upp 8 dl vatten. Skär laxen i 4 portionsbitar. Krydda dem runtom med chiliflakes och 1 tsk örtsalt. Stek dem på bägge sidor i 1 msk olivolja i en stekpanna.
    3. Tillsätt nästan allt vatten i avokadoblandningen. Mixa slätt. Tillsätt ev mer vatten om det behövs. Smaka av med örtsalt och vitpeppar.
    4. Häll upp i soppskålar och lägg i munsbitar av laxen. Toppa med resterande avokado skuren i bitar och färsk koriander. Servera genast med limeklyftor och ett gott färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben