Ljummen blåbärs- och vaniljpaj

Serverar: 8-10 portioner

Jag är mycket svag för blåbärspajer och när jag hittade den här i Allers var jag tvungen att pröva på direkten.

Ingredienser

  • Mördegsbotten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 litet ägg
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 150 g frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör, vetemjöl och socker i en matberedare. Tillsätt ägget. Låt degen vila i kylen övertäckt med plast någon timme. Klä sedan en pajform, 26 cm i diameter, eller 10 små formar med degen. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ihop ägg, socker och grädde till fyllningen. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa ned dem i smeten. Lägg blåbären i pajskalet och häll smeten över bären. Ställ i frysen 30 minuter före gräddning.
    3. Grädda pajen 25 minuter, små formar i 225° ca 10 minuter. Pudra med florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maripoosa 31 juli 2008

    "Sätt ugnen på 175°" - ska man förgrädda pajskalet? Hur länge?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben