Ljus chilitryffel

Har inte provat detta receptet ännu, men det låter spännande med chili och choklad ihop. Tänk på att chilismaken utvecklas under natten så ta inte mer än högst två röda chilifrukter

Ingredienser

  • 300 g mjölkchoklad
  • 2 färska eller torkade röda chilifrukter
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Ev. mjölkchoklad till överdrag
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en skål.
    2. Klyv chilipepparn och ta bort kärnorna. Hacka den fint. Blanda grädde och chilipeppar i en liten kastrull och värm till kokpunkten. Ta kastrullen från värmen och låt den stå tio minuter.
    3. Värm grädden försiktigt igen och sila den över den hackade chokladen. Rör med en träsked tills all choklad smält. Häll massan i en folieklädd form och låt den stå kallt till nästa dag.
    4. Rulla massan till kulor och doppa dem eventuellt i smält mjölkchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben