Ljus chokladpralin med vaniljtryffel

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Detta måste man bara prova

Ingredienser

  • 150 g ljus choklad
  • 200 g ljus mjölkchoklad av bra kvalité
  • 25 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk flytande honung
  • 1 vaniljstång
  • 30 ischokladformar
  • Instruktioner

    1. Smält 100 gram av den ljusa chokladen i vattenbad.
    2. Skeda i lite choklad i folieformarna, en i taget, vicka runt chokladen i formen så att den helt täcker sidorna. Du kan också pensla med en liten pensel.
    3. Ställ formarna kallt en stund.
    4. Finhacka mjölkchokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.
    5. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången men skrapa i fröna med en liten sked, och häll vaniljgrädden över chokladen. Rör ihop till en slät smet.
    6. Låt den svalna något.
    7. Klicka ner mjölkchokladen i formarna, jämna till ytan lite med baksidan av skeden. Ställ i kylen att stelna.
    8. Smält resten av den ljusa chokladen, låt den svalna. Skeda chokladen över pralinerna så att hela ytan täcks.
    9. Låt pralinerna stelna helt innan du försiktigt lossar folieformarna. Vänd dem upp och ner och pudra gärna lite florsocker över.
    10. Förvara svalt eller i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben