Ljus kladdkaka med jordnötter/ Jordnötskaka

Tid: 30 minuter

En ljuvligt god kaka som är otroligt mättande. Räcker till många!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 7,5 dl socker
  • 200 g smör, smält avsvalnat
  • 6 ¼ dl vetemjöl
  • Ca 300g jordnötter
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg och socker. Blanda i det smälta smöret och vetemjölen. Häll smeten i smord och bröad långpanna. Strö över de salta jordnötter.
    2. Grädda i 200° knappt 20 min.
    3. Kakan ska vara lite kladdig och ”dallrig”. Låt svalna! (Inte god om man försöker äta den varm) Skär i rutor. Observera att kakan är väldigt mäktig så skär inte för stora rutor.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben