Ljuvlig äppelmaräng

Serverar: 20 portioner

Kardemummadoftande äppelkaka med vackert spritsat marängtäcke - den här kakan kan ingen motstå för den är super god.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl filmjölk
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4-5 äpplen
  • 1-2 tsk nymalen kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggulor och socker (spara vitorna). Rör i det avsvalnade smöret tillsammans med filmjölken.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd ihop till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm.
    3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Fördela dem över smeten och strö över kardemumma.Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
    4. Under tiden kakan står i ugnen: Vipa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning. Smeten skall bli riktigt hård.
    5. Spritsa eller bred ut marängen på kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter.
    6. Skär kakan i rutor. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben