Ljuvlig bönsoppa från Toscana
Ett rejält italienskt lantbröd passar att servera till soppan.
På toskanskt vis kan man lägga brödet i soppan. Glöm ej att ringla olivolja över soppan vid serveringen, gör stor skillnad för smaken!
Ingredienser
3 morötter
2 stora gula lökar
4 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 tsk finhackad spansk peppar
11-13 dl vatten
2 ½ grönsaksbuljongtärning
400 g krossade tomater
100-150 g färsk spenat
200 g stora vita bönor
½-¾ tsk salt
Olivolja
Instruktioner
- Skala morötter och lök. Skiva morötter och selleri.
- Hacka löken.
- Fräs alltsammans i olivolja med hackad pepparfrukt i en stor gryta.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Koka under lock ca 20 min, späd ev. med mer vatten.
- Ta bort grova stjälkar från spenaten och skölj den noga. Lägg ned den i soppan tillsammans med bönorna.
- Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och eventuellt mer pepparfrukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)