Ljuvlig bönsoppa från Toscana

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett rejält italienskt lantbröd passar att servera till soppan. På toskanskt vis kan man lägga brödet i soppan. Glöm ej att ringla olivolja över soppan vid serveringen, gör stor skillnad för smaken!

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 stora gula lökar
  • 4 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad spansk peppar
  • 11-13 dl vatten
  • 2 ½ grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 100-150 g färsk spenat
  • 200 g stora vita bönor
  • ½-¾ tsk salt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala morötter och lök. Skiva morötter och selleri.
    2. Hacka löken.
    3. Fräs alltsammans i olivolja med hackad pepparfrukt i en stor gryta.
    4. Tillsätt vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Koka under lock ca 20 min, späd ev. med mer vatten.
    5. Ta bort grova stjälkar från spenaten och skölj den noga. Lägg ned den i soppan tillsammans med bönorna.
    6. Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och eventuellt mer pepparfrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben