Ljuvlig chilitryffel

Serverar: 30 portioner

Gillar du hetta går det utmärkt att öka mängden piri-piri.

Ingredienser

  • 3-4 torkade piri-piri
  • 1 dl vispgrädde
  • t tsk honung
  • 200 g mörk choklad, minst 70%
  • 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Smula ner piri-pirin i vispgrädden. Tillsätt honungen och koka upp. Låt stå och dra under lock och hacka under tiden chokladen ganska fint.
    2. Ge grädden ett nytt uppkok och sila bort piri-pirin. Häll grädden över chokladen och mixa ihop med en mixerstav. Tillsätt smöret och mixa till en slät, blank massa.
    3. Spritsa upp i knäckformar och låt stelna. Tryfflarna håller ca en vecka. Förvara svalt, men inte i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frucaos 17 december 2008

    namnam!! Tog 4 piripiri, och det blev en sån där långsam hetta som liksom växer i munnen. Underbart! Men det där med spritsa får jag inte till - det går bra de första 5 eller så, sen börjar grädden läcka igenom spritsen och tryffeln blir torrare och torrare ... Får rulla dem nästa gång, hoppas att det går bra. Jag pyntade dem med lite "chili explosion".

    frucaos 3 december 2011

    Har nu svaret på spritsningen - plast! Har skaffat tupperwares sprits - då går det fint. Tippar på att en vanlig plastpåse med ett hål i funkar alldeles utmärkt också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben