Ljuvlig chokladdessert

Serverar: 2 portioner

Gott

Ingredienser

  • 1,9 dl vatten
  • 1/4 dl strösocker
  • 3/4 msk honung
  • 75 g mörk blockchoklad (70 % choklad)
  • Garnering
  • Physalis i skivor
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, socker och honung, och lägg i blockchokladen i bitar.
    2. Vispa blandningen en kort stund till en slät smet. Låt svalna och häll i ett förvaringskärl med lock. Frys in.
    3. Ta fram kärlet och låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter. Skrapa eller skeda upp chokladmassan i portionsskålar. Använd en sked sköljd i varmt vatten.
    4. Garnera med skivade physalis och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben