Ljuvlig grönpeppar- och cognacssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbart pepprig och krämig sås med ton av cognac. Passar perfekt till kött av alla de slag!

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 20 st Santa Maria grönpepparkorn (i lag)
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt, blanda gärna vispgrädde och matgrädde)
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk cognac
  • Några stänk soja
  • Stött peppar (rosé, svart och grön)
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Lägg smör i kastrullen. Bryn lök och pepparkorn. Löken skall inte få färg utan bara bli glansig och mjuk. Strö över mjölet och vispa runt. Häll i grädde, vatten, cognac och kycklingfond. Koka upp såsen och låt den småputtra i 20 minuter. Smaka av med soja och stött peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicapite 10 augusti 2010

    Har gjort både grönpeppar- och cognacssåser men aldrig i kombination, riktigt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben