Ljuvlig kräftpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Kräftor och västerbottenost gör denna paj. God till kräftskiva eller till buffén.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl mjöl av valfritt slag
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 125 g späda strimlade salladslökar
  • ½ röd pepparfrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 170 g kräftstjärtar i lag (några till garnering)
  • 75 g riven västerbottenost
  • Äggstanning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 stora ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda pajdegen och tryck ut i form. Låt stå svalt ca 30 min.
    2. Fräs salladslök och pepparfrukt några minuter i olja. Pressa i vitlöken och tillsätt kräftstjärtarna. Rör så att allt blandas. Låt svalna något. Fördela fyllningen och ost i pajskalet.
    3. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar. Häll det i formen och grädda i 200 grader, ca 35 min, eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
    4. Garnera med kräftstjärtar och dillvippa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben