Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
En underbar leverpanna med mersmak. Det är mycket viktigt att levern bryns mycket snabbt på hög värme. Det ska sippra blod ur den efter bryningen, så den inte blir ”skosula” vid sista kokningen.
Skiva levern i ca 2 centimeter tjocka skivor, stora skivor delas på hälften. Krydda levern runt om med vitpeppar, men inget salt. Dela varje champinjon i 4 klyftor, skär purjolöken i mindre bitar. Hetta upp en stekgryta med smör i till hög värme. Fräs några leverbitar i taget under 1 minut per sida och lägg åt sidan. Lägg i champinjonerna i grytan och stek på medelvärme i ca 10-15 minuter. Smula buljongtärningen i grytan och tillsätt crème fraiche, vispgrädde och senap. Låt småputtra på svag värme i ca 20 minuter. Lägg i lever och purjolök och låt småputtra ca 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.