Ljuvlig minestrone med extra grönt

Serverar: 2 portioner

Om soppan lagas en dag i förväg och får mogna i smakerna blir den extra god. 3370 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 gul lök, gärna färsk, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 3/4 msk olivolja
  • 1 liten fänkål, skivad
  • 100 g potatis, tärnad
  • 100 g squash, tärnad
  • 50 g kalkonbacon, strimlat
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl risoni, stellini eller annan liten pasta
  • 50 g bladspenat
  • 1 dl salladsgrönsaker
  • 2 msk flagad parmesanost
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 skivor surdegsbröd, à 40 g
  • Instruktioner

    1. Stek lök och vitlök i en stekpanna i ½ msk olivolja på medelvärme. Blanda ner fänkål, potatis, squash och kalkonbacon. Fräs någon minut till och häll sedan på buljongen.
    2. Sjud minst 20 minuter, gärna mer. Tillsätt pastan och koka tills den är nästan färdig. Vänd ner spenat och salladsgrönsaker.
    3. Häll upp i skålar, strö över flagad parmesanost, dra några tag med pepparkvarnen och droppa över lite olivolja i varje skål. Servera soppan med surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben