Ljuvlig mjölkchokladcheesecake

Serverar: 12 portioner

Krämig och god mjölkchokladcheesecake på en härligt smulig botten.

Ingredienser

  • Botten
  • 20 digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • Garnering
  • Ca 50 g mjölkchoklad, hyvlad
  • Några röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter.
    2. Botten: Smula sönder kexen och blanda dem med smöret i en bunke. Tryck ut degen i botten på formen. Låt den stå i kylen i ca 30 minuter.
    3. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Smält mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskosten och vaniljsockret. Låt det svalna. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen och grädden.
    4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i 4-5 timmar. Ta fram den ca 20 minuter innan servering. Garnera med hyvlad choklad och röda vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben