Ljuvlig potatisstuvning

Serverar: 4 portioner

Detta är en mustig och lättlagad potatisrätt som passar utmärkt både som huvudrätt och som tillbehör till t.ex. grillad mat.

Ingredienser

  • 12 - 14 potatisar av fast sort
  • 4 - 5 tomater
  • 100 g kokt skinka
  • 1 knippa vårlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/4 dl kall hönsbuljong eller utspädd fond
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 knippa dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen noga och koka den mjuk, ca 20 minuter. Skålla och flå under tiden tomaterna, ta bort blomfästet och skär köttet i små tärningar. Tärna skinkan. Ansa och skölj vårlöken och skär den i gröna, fina ringar.
    2. Smält matfettet i en stor gryta. Fräs vårlöken glansig under omrörning. Strö över mjölet och låt det brynas lätt. Späd med buljongen, lite åt gången, och låt såsen småkoka ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomater, skinka och crème fraiche och låt alltsammans sjuda i ytterligare 5 minuter.
    3. Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av. Skala och skär den i skivor. Skölj dillen och nyp av små vippor. Blanda dillvippor och potatisskivor med såsen och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben