Ljuvlig vinbärscheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Röda vinbär och en topping med créme fraiche gör den här kakan underbart frisk i smaken.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g chokladcookies
  • ½ dl socker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 600 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl röda vinbär
  • Topping och garnering
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk socker
  • Hallon
  • Vinbärsblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa kakorna och tillsätt socker. Smält smöret, häll det i blandningen och rör om. Tryck ut smulorna i botten på en smord form med avtagbar kant, 24-26 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och höj värmen till 200 grader.
    3. Vispa färskosten mjuk. Rör ner crème fraiche. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör mellan varje. Vänd ner socker och majsstärkelse och till sist vinbären. Blanda försiktigt. Fördela fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna 25-30 minuter.
    4. Rör ihop crème fraiche och socker. Bred ut toppingen jämnt över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna helt före garnering. Garnera med färska hallon och vinbärsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben