Ljuvliga lavendelskorpor

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en lyxigare sort mandelskorpor med en underbar smak och doft av lavendel.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 100 g sötmandel
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1-1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3-4 msk hackade lavendelblommor
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln.
    2. Rör ihop socker och margarin så att det blir poröst.
    3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta samman i smeten med ägg, mandel och lavendelblommorna.
    4. Rulla degen i 5-6 längder beroende på hur stora skorpor ni önskar.
    5. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Lägg max tre deglängder på varje plåt och platta till dem så att de blir tämligen platta.
    6. Grädda i 15-20 minuter i 180grader i nedre deen av ugnen.
    7. Låt svalna 10 minuter.
    8. Skär ut skorpor och grädda ytterligare 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnneNi 17 juli 2009

    Testade dessa för första gången. Lätt recept och gott samt vackert resultat! Tack.

    anluk 13 juli 2011

    Jag fick tillsätta mer margarin än 100 g annars var det ett bra recept med gott resultat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben