Ljuvliga laxbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Laxbiffarna blir extra saftiga med potatis i smeten.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé utan skinn och ben
  • 2 kokta, kalla potatisar
  • 1 kruka dill
  • 1 dl ströbröd
  • 2 äggulor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • Sås
  • 1 knippa dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i laxen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.
    2. Mosa potatisen. Hacka dillen. Blanda potatis, dill, ströbröd, äggulor, citronskal, salt och peppar. Ta upp laxen och mosa ner den i potatisblandningen.
    3. Forma färsen till biffar. Stek dem i smör och olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
    4. Sås: Hacka dillen, spara lite dill till garnering. Blanda crème fraichen med dill, skalad pressad vitlök och citronsaft. Krydda med socker, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben