Löfgrens Körsbärskaka på långpanna!

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Sommarens godaste körsbärskaka till kaffefika m.m. Den är jättegod! Lycka till med kakan.Mums!

Ingredienser

  • Körsbär utan kärnor
  • 200 g smör el margarin
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ansa,skölj och kärna ur körsbären. Smält matfettet och häll mjölken i kastrullen. Vispa hela äggen med socker tills massan blir ljus och pösig. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölblandningen i de uppvispade äggen. Rör tills smeten är jämn och smidig. Tillsätt hälften av mjölkblandningen rör om och tillsätt sedan resten av mjölblandningen i smeten. Häll smeten snabbt i en smord och bröad långpanna (eller en långpanna med bakplåtspapper på) Fördela körsbären jämnt över kakan.
    2. Ugn: Grädda kakan genast i 200 grader varm ugn, ca 20-30 minuter. Skär upp kakan medan den ännu är ljummen i avlånga bitar, skär den sedan i ca 2 cm stora bitar.
    3. Kakan går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    janeba 9 juli 2011

    Tack för ett bra recept. Det var både lätt att göra och den räckte till många. Den var mycket uppskattad. Så den kommer jag att göra fler gånger.

    Anna125 18 juli 2011

    Hej! Ser ut som en god kaka. Undrar bara, hur mycket körsbär ska man använda? Mvh /anna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben