Löjrom på krämig sparrispotatiskaka

Serverar: 4 portioner

En läcker förrätt eller ett härligt tillbehör till en bit fisk. Några skivor gravad lax till och du har trollat fram en riktig festlunch. Till potatiskakan serveras en syrlig äppelkompott.

Ingredienser

  • 10 sparrispotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 100 g västerbottensost
  • 100 g philadelphiaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 100 g löjrom
  • Äppelkompott
  • 2 äpplen
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Skala och koka sparrispotatisen och låt den kallna. Hacka rödlök och dill. Riv västerbottensosten och den kalla sparrispotatisen. Blanda med rödlök, dill och philadelphiaost. Lägg upp i fyra fina högar och toppa med löjrom.
    2. Skär äpplen i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vitt vin. Låt alltsammans koka ihop tills nästan ingen vätska återstår. Servera i en skål som tillbehör till potatiskakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben