En läcker förrätt eller ett härligt tillbehör till en bit fisk. Några skivor gravad lax till och du har trollat fram en riktig festlunch. Till potatiskakan serveras en syrlig äppelkompott.
Ingredienser
10 sparrispotatisar
1 rödlök
1 knippe dill
100 g västerbottensost
100 g philadelphiaost
Salt
Svartpeppar
Ca 100 g löjrom
Äppelkompott
2 äpplen
1 dl socker
½ dl vatten
½ dl vitt vin
Instruktioner
Skala och koka sparrispotatisen och låt den kallna. Hacka rödlök och dill.
Riv västerbottensosten och den kalla sparrispotatisen. Blanda med rödlök, dill och philadelphiaost. Lägg upp i fyra fina högar och toppa med löjrom.
Skär äpplen i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker, vatten och vitt vin. Låt alltsammans koka ihop tills nästan ingen vätska återstår.
Servera i en skål som tillbehör till potatiskakan.