Löksoppa med öl

Ingredienser

  • 600 g gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 33 cl öl
  • 8 dl vatten
  • lagerblad
  • 4 skivor vitt bröd
  • riven ost
  • smör
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken. Fräs löken i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Smula över buljongtärningen och häll på ölen. Späd soppan med vattnet och lägg i lagerblad. Koka soppan i ca 10 minuter. Gör rundlar av brödet och slå på rikligt med riven ost. Gratinera brödet i ugn ca 4 minuter på 225 grader. Strö hackad persilja över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben