Lövbiff i balsamsås

Serverar: 4 portioner

Fylld lövbiff med italienska smaker som soltorkade tomater och parmaskinka. 467 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 400 g lövbiff, 4
  • 4 avrunna soltorkade tomater
  • 40 g mager dessertost, 7 %
  • 4 skivor mager parmaskinka
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 krm oregano
  • Lättkokta morötter
  • 4 morötter
  • 2 tsk smör
  • ½ tsk brun farin
  • 1 krm ingefära
  • Salt
  • Tillbehör
  • 3 dl ris
  • Instruktioner

    1. lägg biffarna på en skärbräda. lägg på tomater och dessertost och rulla ihop till rulader. Vira en skiva parmaskinka runt varje, fäst med tandpetare. stek dem i smör i en stekpanna så att de får färg.
    2. Lägg över ruladerna i en kastrull, vispa ur stekpannan med vattnet. häll vattnet, buljongtärning, chilisås, balsamvinäger och oregano i kastrullen. Låt köttet koka i såsen i 5 minuter.
    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    4. Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem knappt färdiga i lättsaltat vatten, häll av vattnet. Rör i smör, brun farin, ingefära och salt.
    5. Servera lövbiffen i sin sås tillsammans med morötter och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben