Lövbiff i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad, god rätt som trots sina enkla och få ingredienser känns lyxig med bacon- och haricots verts-fräs till. Barnens favorit. Perfekt en fredag eller helg! Serveras med klyftpotatis eller pommes frites.

Ingredienser

  • 4-6 lövbiffar
  • 3-4 dl grädde
  • 1-2 tsk soja
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Tillbehör
  • Bacon, 140 g
  • Haricots verts, gärna extra fina, lämpliga att steka
  • Instruktioner

    1. Stek lövbiffarna hastigt i stekpanna med höga kanter. Lägg dem efter hand på ett fat eller dylikt. Sänk värmen och häll grädden i stekpannan. Det blir godast med vispgrädde, men det går givetvis bra med en mindre fet grädde också. Färga och smaksätt såsen med soja (kinesisk mushroom soy går bra). Den ska ha gräddigt ljusbrun färg. Krydda med lite salt och vitpeppar efter tycke och smak. Lägg tillbaka alla lövbiffarna i stekpannan, i såsen, låt eventuell köttsaft följa med. Låt puttra under lock 5-10 minuter.
    2. Bacon- och haricots verts-fräs är mycket gott till: Knaperstek tärnad/klippt bacon, lägg i haricots vertsen i pannan och fräs ihop några minuter.
    3. Servera med klyftpotatis eller pommes frites.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben