Lövbiff med äppelröra

Serverar: 4 portioner

Snabb vardagsrätt, tar endast 20 minuter att göra. Servera med klyftpotatis och en sallad.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tärnat syrligt äpple
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk kapris
  • 1 msk curry
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl kraftig buljong
  • ½ knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda äpple och lök, vitlök, crème fraîche, kapris och curry. Salta och peppra. Hetta upp smöret och stek köttet gyllenbrunt. Salta och peppra.
    2. Ta upp köttet, håll det varmt. Slå buljongen i pannan och låt den puttra ihop några minuter.
    3. Servera köttet med grönsaksröran, klyftpotatis och en sallad. Ringla över buljongen och garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben