Lövbiff med pepparrotsost

Serverar: 4 portioner

Skär tunna skivor av innanlår, gärna ifrån älg och du får fina lövbiffar. Fyll dem med pepparrotsost.

Ingredienser

  • 4 lövbiffar ca 600 g
  • 1 burk 125 g cantadou pepparrotsost
  • Grillspett
  • Salt
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk Santa Maria viltkrydda
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. låt köttet marinera 4-5 timmar innan det är dax att grilla.
    2. Lägg 2 msk ost i mitten av varje lövbiff. Vik sedan ihop biffen och bind i hop med en cocktailpinne. (Låt cocktailpinnen ligga i vatten 15 minuter innan grillningen så den inte fattar eld)
    3. Se till att köttet är rumstempererat innan du lägger det på grillen. Grilla på ganska hög värme ett par minuter på varje sida.
    4. Salta först när köttet ligger på grillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben