Lövbiff teriyaki

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Så otrolig jättegott och enkelt!

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff eller sjömansbiff
  • 200 g färskost
  • Vitlök
  • Tandpetare
  • Ca 1 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 purjolök
  • Smör, margarin eller olja till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra biffarna. Banka ut dem om det är sjömansbiff så att de blir tunna Blanda färskost med pressad vitlök så starkt som du vill ha det och peppra med svartpeppar Bred på en rejäl klick vitlöksost på varje biff och vik ihop. Fäst ihop med en tandpetare på varje biff. Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida i matfettet i en stekpanna. Häll på teriyakisås, ca 1 dl vatten och sesamfrön häll över den skurna, lätt brynta purjolöken låt allt små koka ca 10 minuter.
    2. Servera med fullkornsris och wokgrönsaker eller sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben